Peikko Türkiye'de üretim faaliyetlerine başladı

Peikko Group’un Türkiye'deki kuruluşu; Peikko Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul'un yaklaşık 100 kilometre doğusunda İzmit’te yeni kurulan bir tesiste üretime ilk adımlarını attı. Peikko'nun 2009 yılından bu yana İstanbul'da kendi Satış ve Mühendislik ekibi bulunmaktadır.

Peikko, Türkiye’de şimdilik yaklaşık 700 m2‘lik bir alanda üretim faaliyetlerine başlamaktadır. İlk aşamada üretilecek olan ürünler TERAJOINT® zemin döşemesi derz profilleri gibi endüstriyel döşeme çözümleri ile ilgilidir. Üretim operasyonları başladıktan sonra, amaç yerel olarak üretilecek ürün portföyünü ve operasyon ölçeğini gelecek yıllarda hızla genişletmektir.

Peikko Group CEO’su Topi Paananen; "Türk müşterilerimize hizmet verebilmek ve faaliyetlerimizi dalgalanan döviz kurları, artan lojistik ve gümrük vergisi maliyetlerinin olduğu bir ortamda geliştirebilmek için daha yerel bir yaklaşım ile sürdürmek şarttır. Bu doğrultudaki ilk adımlarımızdan oldukça memnunum ve aynı zamanda Peikko ürünlerinin artık “Made in Turkey” olarak üretilmesinden de gurur duyuyorum" yorumunu yaptı.

Daha fazla bilgi için:
Topi Paananen, CEO, Peikko Group Corporation
Mobil +358 50 384 3001, e-mail [email protected] 

Cem Özer, Genel Müdür, Peikko Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Mobil +90 533 470 9086, e-mail [email protected]

Peikko Group kısaca: Peikko Group Corporation, prekast ve yerinde dökme betonarme yapıların bağlantı teknolojileri ile betonarme – çelik kompozit yapı sistemleri ve rüzgar enerjisi uygulamalarının önde gelen bir küresel tedarikçisidir. Peikko'nun yenilikçi çözümleri, müşterilerinin inşa süreçlerini daha hızlı, kolay ve güvenilir kılmaktadır.  Peikko'nun Asya-Pasifik, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Kuzey Amerika'da 30'dan fazla ülkede satış ofisleri bulunmaktadır ve on bir ülkede üretim faaliyetleri sürmektedir. Peikko 2019 yılında 231 milyon Euro ciro elde etmiştir. Peikko, 1800'den fazla profesyonel çalıştıran bir aile şirketidir. Peikko 1965 yılında kurulmuştur ve merkezi Lahti, Finlandiya'dadır. Daha fazla bilgi için: www.peikko.com.