Anatolia Tile Seramik Fabrikası Terajoint Uygulaması

January, 2, 2023

200 000 metrekare kapalı alana sahip bu tesislerde yine yaklaşık 200 000 metrekare alana sahip betonarme endüstriyel zemin döşemelerinin uygulanmasında TERAJOINT® zemin döşemesi derz profilleri kullanılmaktadır.

Oldukça ağır hizmet altında tasarlanan bu endüstriyel yapının zemin döşemesi, büyük bir alanda 10 ton/metrekarelik hareketli yüke maruz kalacak şekilde boyutlandırıldı. Diğer yandan, İşverenin talepleri doğrultusunda oluşturulan şartname koşullarına göre, söz konusu betonarme zemin döşemesinin tasarım ve uygulamasında oldukça zorlayıcı ve üstün bir performans hedeflenmiştir. Özellikle zemin döşemesinde aranan düzlük ve yassılık kriterleri ve zemin döşemesi derzlerindeki dayanım ve ağır hizmet performans beklentisi, TERAJOINT® derz profilleri kullanılarak etkin bir şekilde karşılanmıştır.

Projede toplam yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda TERAJOINT® derz profili kullanılmaktadır. Çelik fiber tel katkılı betonarme zemin döşemesi ie tipik olarak 25 cm kalınlığındadır. Döküm anolarının maksimum boyutları ise 26 ile 30 metre arasında değişmektedir. Günde ortalama 3 ile 4 ano civarında bir döküm hızıyla günlük 2000 metrekare imalat başarıyla tamamlanmaktadır.

Cem Özer

Genel Müdür

PEIKKO Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Share
Bütün yazıları görün